Prodrive Technologies logo white Prodrive Technologies logo
|

CAM Programmeur Verspaning

The Netherlands - Eindhoven |

CAM Programmeur Verspaning

Creating meaningful technologies that make the world work

Wil jij bijdragen aan de nieuwste technologieën van de toekomst? Ben jij graag baas over jouw eigen agenda om jouw producten optimaal te kunnen produceren? En kom jij het liefst terecht in een state-of-the-art productieomgeving met gemotiveerde techneuten zoals jij? Check dan snel deze vacature bij Prodrive Technologies in Eindhoven! 

Bij Prodrive Technologies ontwikkelen, engineeren, produceren en ondersteunen ze hun klanten in 5 hoofdmarkten: Medische, Semiconductor, Energie en Infrastructuur, Mobility en Industrialisatie. Zo verbetert hun technologie onder andere de kwaliteit in de medische industrie waardoor diagnoses mogelijk zijn om ziekten eerder en nauwkeuriger te herkennen. En dat is pas een klein voorbeeld van het vele werk wat zij wereldwijd doen!

Jouw uitdaging
Bij Prodrive ga jij aan de slag binnen het hart van de afdeling machining. Als CAM Programmeur ben jij degene die de vertaalslag gaat maken van design naar productie. Dit varieert van simpele tot complexe producten. Binnen jouw afdeling blijf je ownership houden over je programma's en producten, waardoor je ook in de toekomst de kwaliteit kunt waarborgen. Om dit zo efficiënt mogelijk te doen, krijg jij de volledige vrijheid om jouw eigen werkuren zowel op locatie als vanuit huis in te delen.

Jouw verantwoordelijkheden

In overleg met de planner krijg je een aantal prototypes toegewezen. De producten zijn zeer gevarieerd, zowel qua materiaal, complexiteit als precisie. Hier ga jij het programma voor schrijven met CAD/CAM software Siemens NX. Vervolgens test je jouw programma op de nieuwste 3-, 4- en 5-assige CNC freesmachines van Hermle, Makino en GF. Daarna check je de kwaliteit van het eindproduct met jouw geschreven CMM meetprogramma (Zeiss Calypso). Zodra het proces goed loopt, geef je het product vrij voor serieproductie en ga je aan de slag met jouw volgende prototype.

Wanneer je aan de slag gaat op de afdeling Machining, kijk je samen met jouw loopbaanbegeleider welke functie het beste bij je past. Dit kan zijn Work Preparation Engineer (WPE) en Manufacturing Engineer (ME). Waar je als WPE-er vooral bezig bent met programmeren en testen van nieuwe programma’s (waarbij je inspiratie haalt uit bestaande programma’s van Prodrive), ben je als ME-er nauw betrokken bij nieuw product introducties (NPI's) en het ontwikkelen van nieuwe bewerkingstactieken en optimalisatie van de (lopende) productie.

Wat heeft Prodrive Technologies jou te bieden?

Jij sluit aan bij een hecht team van 28 Prodrivers op jouw afdeling Machining. Dit zijn mannen en vrouwen met echte passie voor de techniek. Je krijgt een inwerktraject op maat en kunt te allen tijde terecht bij jouw loopbaanbegeleider. Daarnaast kijkt Prodrive graag waar jouw krachten en behoeften liggen om de functie hier samen met jou op aan te passen.

 • Direct dienstverband bij Prodrive.
  Dus niet via een uitzend- of detacheringsconstructie. Ze willen samen mooie resultaten behalen, dus de intentie is om jou voor de lange termijn als Prodriver te behouden.

 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
  Bovengemiddeld salaris (€ 2.392 - € 5.842) afhankelijk van ervaring en verantwoordelijkheden in jouw nieuwe functie, reiskostenvergoeding van € 0,19 per km, 32-40-urige werkweek, cao Metalektro, pensioenregeling via Pensioenfonds PME en 46,25 vakantiedagen (bestaande uit 27 voor vakantie, 13 atv en 6,25 voor feestdagen en festiviteiten). Uiteindelijk zijn deze 46,25 dagen vrij opneembaar.

 • Jij deelt mee in de winst!
  Prodrive maakt jaarlijks een groei van 20% in omzet. Dit is mede dankzij de inzet van hun Prodrivers. Om jou ook met een extraatje te belonen deel jij mee in de winstuitkering. Op basis van voorgaande jaren wordt er een gemiddelde winstuitkering van 8% van jouw bruto jaarsalaris uitgekeerd (in februari).

 • Volledig zelf in te richten werktijden.
  Jij bepaalt zelf waar en op welke manier jij het meest productief bent. Dit betekent dat je zowel op kantoor als vanuit huis kan werken. Vanaf 06:00 – 00:00 is het gebouw open en wordt er door de operators in een ploeg gewerkt. Aan jou de keus hoe laat jij start en weer naar huis gaat. Overuren worden op basis van tijd voor tijd verwerkt, waardoor je ervoor kunt kiezen om uren in te wisselen of deze tegen 125% uit te laten keren in februari.

 • Verantwoordelijkheid en persoonlijke ontwikkeling
  Prodrive biedt jou een werkomgeving waarbij je niet alleen veel verantwoordelijk krijgt, maar ook veel verantwoordelijkheid mag nemen. Een werkplek waar proactiviteit zeer gewaardeerd (en zelfs aangemoedigd) wordt. Dit kan met betrekking tot jouw werk zijn, maar ook tot jouw eigen persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt namelijk een persoonlijke Cluster Coach (loopbaanbegeleider) aangewezen, die samen met jou kijkt naar jouw persoonlijke welzijn en -ontwikkeling. In deze gesprekken bespreek je bijvoorbeeld op welke expertise jij je wilt focussen.

 • Volledig uitgeruste Gym en Personal Training!
  De hele bovenverdieping van één van de gebouwen is uitgerust met een sportschool. Hier mag jij onbeperkt gebruik van maken. Tussen werktijd even een uurtje sporten? Het kan allemaal! Ook lopen er twee personal trainers rond en worden er o.a. spinning en bootcamp lessen verzorgd. Daarnaast kan jij gebruikmaken van de mountainbikes.

 • Werkkleding, telefoon en laptop van de zaak.
  Om ook thuis aan de slag te kunnen en altijd bereikbaar te zijn voor jouw collega’s, ontvang je zowel een laptop als een telefoon van Prodrive. Daarnaast krijg je werkkleding, werkschoenen en aangemeten gehoorbescherming naar wens. Ook heeft Prodrive in samenwerking met Bioracer hun eigen sportkleding en accessoires. Jij krijgt een voucher van €100,- om in deze webshop te besteden.

 • Volledig verzorgde lunch en diner.
  Dat jij als werknemer erg wordt gewaardeerd, merk je aan alles binnen Prodrive. Zo hoef jij zelf geen eten mee naar het werk te nemen, maar kan jij in de kantine gratis lekker lunchen en avondeten!
 • Diverse leuke feestjes en uitjes.
  Met jouw eigen team worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd en vrijmibo’s. Voor heel Prodrive wordt er vaak een Spring Party (in de lente) en een Christmas Party georganiseerd. Ook is er een Family & Friends day waarbij je jouw familie en vrienden ook een kijkje kan geven van jouw werkplek.

Prodrive Technologies zoekt iemand met...

 • een afgeronde technische opleiding heeft (bijv. richting Verspanen of Werktuigbouwkunde) en/of aantoonbare ervaring in verspanende bewerkingen;
 • Ervaring met CAD/CAM programmeren.
 • Passie voor techniek!

Prodrive Technologies als werkgever

Gelijkwaardigheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid zijn de kernwaarden die door heel Prodrive voelbaar zijn. Iedereen is gelijk aan elkaar, waardoor van hiërarchie vrijwel geen sprake is. Daar komt vertrouwen van beide kanten bij kijken. Alle informatie in en over Prodrive is transparant en voor iedereen toegankelijk. Een takenpakket kennen ze hier niet. Jij krijgt geen taken, maar verantwoordelijkheid over jouw eigen producten en processen. Aan jou volledig de vrijheid om hier invulling aan te geven. Natuurlijk kan jij altijd sparren met jouw teamleden.

Leuk om te weten:

 • multicultureel bedrijf: 2500 medewerkers met 58 verschillende nationaliteiten
 • jong bedrijf: de gemiddelde leeftijd in Eindhoven is 28 jaar!
 • volledig geautomatiseerd bedrijfspand: de passie voor technologie vind je overal binnen Prodrive terug: van maairobots op het terrein en automatische verlichting tot transport AGV’s en robot assemblagelijnen.

Profile

 • MBO+, BSc or BEng diploma in Werktuigbouwkunde of Mechatronica. Bekend met CAD/CAM software – waarbij voorkeur naar Siemens NX. Prakitische manier van denken en hands-on mentaliteit. Goede communicatie vaardigheden.

Apply as CAM Programmeur Verspaning

The Prodrive Technologies Mindset

Responsibility

You don’t just go to work, you feel responsible for your project

Flexible

You decide when, where and how much you want to work

Manufacturing

You like to think about manufacturability when designing

Initiative

You don’t sit and wait, you have a hands-on mentality

Have you got what it takes to become a Prodriver?

What we offer

 • Perfect environment for people willing to take full responsibility in a project
 • Unlimited growth opportunities and freedom in taking different roles in different projects
 • Young and dynamic culture
 • Unlimited personal budget for training courses, classes or studies
 • We are open 24/7 and provide lunch, dinner and a company gym
 • We keep management positions to a minimum, so there is virtually no hierarchy
 • Create your future with your own personal development plan
 • Tools and equipment such as an iPhone, and laptop
 • The flexibility to work wherever and how much you want
 • Overtime hours can be completely paid out
 • Salary that grows with your performance
 • Opportunity to become a shareholder and entrepreneur in the company
 • Travel allowance based on the days you are actually at Prodrive
 • 33 vacation days
 • Retirement plan
 • Distribution of profits

Application steps

 1. We’ll take a look at your application within 5 working days.
 2. You will receive a link to Prodrive Technologies’ online aptitude test to see if you’re up for the challenge.
 3. We will set you up for a personal interview to ask you difficult questions about yourself. Afterwards, others will ask you some more difficult questions about your expertise.
 4. If we want to make you an offer and there's enough time left, we will discuss employment conditions directly after the interviews.
 5. If you survived everything, only your signature stands between you and being a Prodriver.